Grohe er Europas største

      No Comments on Grohe er Europas største

Grohe AG  er det fulde navn, men i daglig tale omtaler man dem uden AG til sidst. AG er en  Tysk forkortelses for Aktiengesellschaft som betyder aktieselskab.

De er Europa`s største producent af sanitetsarmaturer, på jævnt dansk, laver de vandhaner og fittings til disse, både til køkken og bad. Firmaet har over 9.000 ansatte hvoraf 3.500 arbejder på firmaets fabrikker i Kina.

Firmaet står for cirka 8 % af alle vandhaner solgt i hele verdenen, deres hovedkontor ligger i dag i Frankfurt. Det startede som et lille vandhane firma i 1911, det blev overtaget af Friedrich Grohe, i 1936, som fik sat fart i udviklingen. Firmaet fik senere sit nuværende navn efter ham.

Firmaet producere og levere produkter af højeste kvalitet. De er ikke alene de største i Europa de er også førende når der er tale om nytænkning. De har for nylig lanceret en serie revolutionerende produkter, hvor grohe red duo den kogende vandhane er et af produkterne.

Kort fortalt er Red duo en vandhane der kan levere kogende vand med det samme, med andre ord, med en red duo behøver man ikke koge vand til te og kaffe mere, man kan tappe det direkte fra hanen.

I 1999 blev firmaet solgt til Texas Pacific Group som er et Amerikansk firma og CSFB Private Equity som er fra Schweiz.

Så kan man kalde Grohe et Tysk firma, de har ganske vist deres hovedkontor i Tyskland, men de er ejet af nogle Schweizer og Amerikanere og har en tredjedel af deres ansatte til at arbejde i Kina?

Så hvad der startede som et lille familiefirma i en lille Tysk by er i dag et kæmpe multinationalt selskab.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *